Publikationer

Agenda tar sig an olika samhällsfrågor genom sina publikationer. Genom att ta fram nya samhällsvisioner vill vi skapa nya lösningsmodeller och förbättra vår gemensamma värld. Vi utgår alltid från våra värderingar när vi tar beslut om ämne och fokusområde för respektive publikation.

Agenda har ingen egen forskningspersonal. Istället görs publikationerna tillsammans med sakkunniga, experter och ledande forskare inom olika temaområden. På det viset är vi flexibla och kan agera så effektivt som möjligt.

Med publikationerna kommer konkreta rekommendationer som visar hur forskningen kan tillämpas i dagens samhälle. För Agenda är det också viktigt att skapa möjligheter för beslutsfattare och allmänheten att diskutera innehållet i publikationerna, både digitalt och ansikte mot ansikte.

Du kan läsa publikationerna på hemsidan eller ladda ner de som pdf. Agendas publikationer ges ut på både svenska och finska, och ibland även engelska.

Del av pärmbilden till rapporten för ett företagsvänligt Finland
Rapporten presenterar hur åtgärder som i kombination med reformer som förenklar beskattningen av företagsverksamhet ska göra Finland till ett ännu attraktivare företagarland. ...