Agendasta

Ajatushautomo Agenda on liberaali, kaksikielinen ajatushautomo, jonka juuret ovat vahvasti Pohjoismaissa ja Euroopassa. Agenda työskentelee ruotsiksi ylläpitääkseen Suomen kaksikielisyyttä tässä globaalissa maailmassa.

Agendan työskentelyn lähtökohtana ovat arvot, jotka pohjautuvat demokratiaan, ihmisoikeuksiin, yksityiselämän suojaan, vähemmistökysymyksiin, työllisyyteen, oikeusvaltion vaalimiseen sekä Suomen kaksikielisyyteen. Maailmanlaajuisessa informaatiotulvassa ei ole aina helppoa löytää oikeaa vastausta. Siksi Agenda haluaa olla mukana yhteiskunnallisessa keskustelussa turvallisena ja totuudenmukaisena osallistujana, niin olemassa olevien kuin tulevien julkaisujensa avulla. 

Agenda profiloituu ajatushautomoksi, joka selvitys- ja tutkimustoiminnan lisäksi panostaa määrätietoisesti seuranta- ja toimeenpanotyöhön. Ajatushautomon työskentelyssä yhdistyy akateeminen tutkimus ja poliittiset prosessit. Tämän lisäksi Agenda järjestää suurelle yleisölle avoimia keskusteluja ajankohtaisaiheista, ja näihin keskusteluihin osallistuu eri osa-alueiden keskeisiä toimijoita.

Agendan toiminnanjohtaja Ted Urho

Ted vastaa ajatushautomon toiminnasta, julkaisuista ja tapahtumista. Koulutukseltaan hän on kasvatustieteiden kandidaatti ja hän on aikaisemmin työskennellyt toimittajana, pääasiassa tuottajana ja juontajana ruotsinkielisellä Ylellä. Vuonna 2016 suomenruotsalainen hbt-järjestö Regnbågsallians Svenskfinland (ent. Regnbågsankan) palkitsi Tedin Guldankan-palkinnolla (suom. Kultainen ankka) työstään hlbtiqa+-kysymysten parissa. Ted on syntynyt ja varttunut Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla ja asuu nykyisinkin Helsingissä puolisonsa kanssa.

Agendan johtoryhmä

Ajatushautomon johtoryhmässä istuu Anna-Maja Henriksson (puheenjohtaja), Malin Brännkärr, Gunvor Kronman, Linnea Henriksson, Ole Johansson, Henrika Zilliacus-Tikkanen sekä Magnus Öster.

Lue lisää kirjoittajistamme

Agendalla ei ole omaa tutkimushenkilökuntaa. Sen sijaan tuotamme julkaisumme yhdessä eri osa-alueiden asiantuntijoiden ja johtavien tutkijoiden kanssa. Meille on tärkeää toimia joustavasti ja mahdollisimman tehokkaasti. Tutustu meidän kirjoittajiin.

Mikä on ajatushautomo?

Ajatushautomoa voidaan pitää eräänlaisena sulatusuunina uutisjournalismin ja akateemisen tutkimuksen välillä. Otamme vastaan kysymyksiä eri näkökulmista ja valotamme niitä monelta eri kannoilta. Tavoitteenamme on, että julkaisumme ovat yhtä helppolukuisia kuin uutisartikkelit, mutta perustuvat samanaikaisesti faktaan ja tutkimukseen akateemisten esseiden tavoin.

Ajatushautomo Agenda on osa Svenska Bildningsförbundet ry:tä. Svenska Bildningsförbundet toimii tapaamispaikkana yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneille ihmisille ja pyrkii vaikuttamaan vahvan, lakiin perustuvan, demokraattisen ja vapaamielisen yhteiskunnan puolesta, jotta jokaisen yksilön paikka, oikeudet, velvollisuudet ja mahdollisuudet on taattu.

Rahoittajamme