Kansanedustaja Mats Löfström valittu ainoana pohjoismaalaisena eurooppalaiseen huippupestiin

Mats Löfström
Mats Löfström

Kansanedustaja Mats Löfström valittiin perjantaina iltapäivällä yksimielisesti European Liberal Forumin (ELF) hallitukseen varainhoitajaksi.

”Eurooppa ja EU:n yhteistyö kohtaavat valtavia haasteita, samalla kun vahvan Euroopan tarve on suurempi kuin koskaan sekä Suomelle että koko unionin demokraattiselle periaatteelle. Liberaaleja ja avoimia arvoja on puolustettava sekä globaalilla että paikallisella tasolla. Tässä eurooppalaisella liberaalilla perheellä ja ELF:illä on iso rooli. ELF kuuluu EU-parlamentin kolmanneksi suurimpaan ryhmään, sekä neuvoston toiseksi suurimpaan ryhmään”, sanoo Mats Löfström.

Löfström on ainoa pohjoismainen edustaja ELF:in hallituksessa. Pohjoismainen edustus on tärkeää eurooppalaisessa yhteistyössä.

”Vahva pohjoismainen läsnäolo on voitto liberaaleille ajatuksille ja arvoille ELF:in hallituksessa. Monelle liberalismi tarkoittaa ensi sijassa avointa markkinaa ja avoimia rajoja. On kuitenkin tärkeää muistaa, että liberaaliin politiikkaan kuuluvat vahvasti myös ihmisoikeudet ja yksilön vapaudet, sanoo Ted Urho, ajatushautomo Agendan toiminnanjohtaja.

Svenska Bildningsförbundet ja sen ajatushautomo Agenda asettivat Löfströmin ehdolle. Svenska Bildningsförbundet on ELF:in pitkäaikainen jäsen. ELF koostuu 46 jäsenjärjestöstä ympäri Eurooppaa. ELF:in sihteeristö sijaitsee Brysselissä ja työllistää 13 henkilöä.

ELF on eurooppalainen poliittinen säätiö ja ajatushautomo. Eurooppalainen poliittinen säätiö on organisaatio, joka on lähellä eurooppalaista poliittista puoluetta, joka tukee ja täydentää kyseisen puolueen tavoitteita ja jonka eurooppalaisen poliittisista puolueista ja säätiöistä vastaava viranomainen on rekisteröinyt. Eurooppalainen poliittinen säätiö seuraa ja analysoi keskustelua eurooppalaiseen yhteiskuntapolitiikkaan liittyvistä aiheista ja osallistuu siihen. Se myös toteuttaa toimia, jotka liittyvät eurooppalaiseen yhteiskuntapolitiikkaan, kuten järjestää seminaareja, koulutusta, konferensseja ja tutkimuksia edellä mainituista aiheista.