Ny agenda för Fagerholm

Tankesmedjan Agendas verksamhetsledare Mattias Fagerholm lämnar sin post. Fagerholm blir chefredaktör för tidningen Läraren vid Finlands Svenska Lärarförbund.

Mattias Fagerholm har varit verksamhetsledare för tankesmedjan Agenda sedan år 2016.  Han är pedagog till utbildningen men har en lång karriär inom journalistiken bakom sig.

– I det här jobbet kan jag fullt ut utnyttja hela paletten av erfarenhet som jag samlat på mig: lärarbehörigheten och tiden bakom katedern, 15 år som journalist, men också erfarenheten av kommunikation och opinionsbildning från tankesmedjan Agenda. Framför allt så är jag en skrivande människa, och den sidan kommer jag att få bejaka, säger Mattias Fagerholm i en kommentar för tidningen Läraren med anledning av utnämningen.

Fagerholm efterträder Carl-Erik Rusk, som har varit chefredaktör för Läraren sedan år 1987. Fagerholm tillträder befattningen vid årsskiftet.