Agendalla: Sota ja vähemmistöt 4.3.2022 klo 9.00

Miten sodassa käy heidän, joiden arki ei ole itsenäistä? Tai heidän, jotka elävät erilaista elämää kuin enemmistö? Tai heidän, jotka jo aiemmasta elävät yhteiskunnasta syrjässä?

Ajatushautomo Agenda järjestää näiden kysymysten tiimoilta etäkeskustelun perjantaina 4.3.2022 klo 9.00.

Mikä on kehitysvammaisten tilanne Ukrainassa tällä hetkellä? Tähän vastaa Jyrki Pinomaa, joka on eurooppalaisten kehitysvammaisten ja heidän perheidensä puolesta työskentelevän Inclusion Europen-järjestön puheenjohtaja.

Seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön kuuluvat ihmiset kokevat usein syrjintää Itä-Euroopassa. Tarkoittaako homoseksuaalisuus kuolemantuomiota Ukrainassa Venäjän hyökkäyksen jälkeen? Tähän vastaa Catariina Salo, joka johtaa Regnbågsallians Svenskfinland-järjestöä, joka työskentelee HLBTIQ-asioiden parissa Suomessa.

Ukrainasta tulevien pakolaisten lisääntyessä on myös raportoitu, että afrikkalaiset opiskelijat, jotka yrittävät päästä maasta pois, ovat kohdanneet esteitä. Mikä rooli pakolaisen ihonvärillä on? Astrid Thors etsii vastausta tähän kysymykseen. Thors on entinen kansanedustaja ja ministeri sekä Etyjin kansallisten vähemmistöjen päävaltuutettu vuosina 2013–2016.

Keskustelua johtaa Ted Urho, ajatushautomo Agendan toiminnanjohtaja. Keskustelu käydään ruotsiksi, mutta siihen voi osallistua kummallakin kotimaisella.