Agenda mukana Helsinki Pride-viikolla

Leo R. Hertzberg ja Eva Biaudet

Barrikadeilta lakikirjaan – näin ihmisoikeudet syntyvät! (ja kyllä, meidän on edelleen jatkettava työtä näiden kysymysten parissa.)

Ihmisoikeudet eivät synny itsestään – ei edes riitä, että ne kirjataan lakiin, vaan meidän on varmistettava, että niitä noudatetaan ja ylläpidetään.

Yhdysvalloissa naisten oikeuksia omaan kehoonsa rajoitetaan, ja Oslossa kaksi ihmistä ammuttiin hiljattain kuoliaaksi homobaarissa. Yksilönvapauteen ja ihmisoikeuksiin kohdistuvat uhat ovat todellisia.

Torstaina 30. kesäkuuta klo 18.00 Luckanissa (Yrjönkatu 27) järjestettävässä tilaisuudessa ajatushautomo Agenda keskustelee siitä, miten ihmisoikeudet muuttuvat ideasta todellisuudeksi ja mitä tarvitaan, jotta kysymykset pysyvät ajankohtaisina.

Keskustelemassa ovat Leo R. Hertzberg, Setan puheenjohtaja 1978-1979 , kansanedustaja Eva Biaudet  sekä Agendan toiminnanjohtaja Ted Urho. Keskustelua johtaa Larrie Griffis  Luckanin kulttuurituottaja . Tilaisuus järjestetään yhteistyössä RKP:n Helsinginpiirin kanssa. Keskustelu käydään ruotsiksi, mutta siihen voi osallistua myös suomeksi.